vrijdag 15 oktober 2010

Recept: Pittige tomaten/paprikasaus

Deze saus is een prima basis voor pastagerechten of voor Chili sin/con Carne.

Wat heb je nodig:
*4 rode paprika's
*8-10 rijpe tomaten
*rode pepers/rode pepersaus
*knoflook
*3 uien
*olijfolie
*roomboter
*blender

Werkwijze:
Snij de ui fijn, pak een grote sauspan en doe daarin een blok boter, gooi er dan evenveel olijfolie bij.
Daarin strooi je de ui, terwijl je rondroert, laat je het op een laag pitje, mooi bruin worden. Dit kan zeker wel 15-30 min duren dus ondertussen snijd je de paprika's schoon (zaadlijsten en pitten eruit) en samen met de paprika snijd je de tomaat in kleine stukjes, deze doe je in de blender.

Als de ui goed bruin is gefruit voeg je de rode peper erbij, als je verse pepers gebruikt verwijder dan van pepers de pitten en zaadlijsten, hoe meer pitten erbij zitten hoe pittiger de saus wordt. Hierna voeg je de knoflook toe (4 teentjes geperst) waarna je de tomaten/paprikasaus erbij voegt en 5 min door laat koken.

Je kan de saus gemakkelijk invriezen.

2 opmerkingen:

  1. Heel handig recept! Kan je met grote hoeveelheden invriezen en ik ga ´m zeker proberen..hij klinkt erg lekker! Ook omdat er geen vlees in hoeft en je het waarschijnlijk ook niet gaat missen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt inderdaad geen vlees nodig om deze lekker te laten smaken :)

    BeantwoordenVerwijderen