zondag 6 juni 2010

Recept: Mam's Nuggets/chickenwraps

Wat heb je nodig:
*(Biologische/scharrel) Kipfilets
*(Biologische) Yoghurt
*Tuc koekjes (naturel)
*Kruiden: knoflook, zout, peper, paprikapoeder (of cayunkruiden)

en voor de wraps:
*300 gram volkorenmeel
*200 ml water

*Olie
*Sweet chili saus
*IJsbergsla

Werkwijze:
Snijd de kipfilet in stukjes en doe dit samen met een behoorlijke scheut yoghurt, knoflook, zout, peper en paprikapoeder in een afsluitbare zak of in een bak en zet deze in de koelkast.
Door de yoghurt worden de kipstukjes lekker mals... (mag zeker 1 á 2 uur in de koelang)
Leg de tuc-koekjes in een theedoek (welke je dicht vouwt) en verkruimel alle tuc-koekjes tot kruim.

Ondertussen kan je mooi beginnen met het deeg van de wraps:
Doe het volkorenmeel in een kom en maak daarin een kuil, hierin voeg je wat water en begin dan met kneden, voeg steeds meer water toe totdat al het water erin zit en kneed ondertussen steeds goed door... Voeg eventueel wat meel toe wanneer het deeg te plakkerig blijft. Het deeg is goed wanneer het nét aan niet meer aan je handen plakt. Laat het deeg nu een half uur in folie rusten om het vervolgens nog een keer goed te kneden

Nadat de kipfilet uit de koelkast komt doop je ze helemaal in de tuc-koekjes kruimels en leg je deze op een ingevet bakblik. Bak ze dan af op 200 graden een minuut of 20/25 lang. Keer ze halverwege wel eventjes om.

Maak van het wrapdeeg balletjes met een diameter van ongeveer 4 à 5 centimeter doorsnede. Plet deze balletjes tot ronde koeken. Strooi meel over je werkoppervlakte en rol de platte koek zo dun mogelijk uit. Té dun kan bijna niet, dus goed rollen. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en verhit de olie. Bak de wraps kort aan beide zijdes. Voordat de volgende wrap erin gaat doe je weer een beetje olie in de pan.

Als de nuggets klaar zijn doe ze dan op wat ijsbergsla in de wrap leggen en giet er nog wat chili saus over... en dan... smullen maar!

3 opmerkingen:

  1. Krijgen we dit de volgende keer als we bij jou komen eten :-)
    Lijkt me heerlijk!
    Liefs Mams

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat een lekker recept! Vooral eens zelf wraps maken is leuk om te doen! Ga ik zeker bewaren, thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Vincent en Sascha, wat leuk om te zien dat jullie zo van Tygo genieten. Het is ook een leuk ventje. Het gaat jullie goed. Groetjes uit Voorburg, Thea

    BeantwoordenVerwijderen